For the complete documentation index, see llms.txt. This page is also available as Markdown.

7. Dela fält och gränser mellan partnerorganisationer i JD Ops Center

Bästa praxis från John Deere för hantering av gräns- och driftdata.

DataSync-begränsningar

DataSync fungerar bara inom en och samma organisation. Det kan inte automatiskt slå ihop data från flera organisationer. Det betyder att fält eller gränser från ett partnerkonto inte visas i dina monitorer om du inte gör några extra steg.

Alternativ för att se partnerns fält i dina monitorer

  1. Flytta din utrustning till kundens organisation Detta gör att DataSync automatiskt synkar all fält- och gränsdata från kundens konto till din utrustning.

  2. Lägg till kundens fält i din organisation och dela dem tillbaka Det här kräver manuell datahantering. Du importerar eller skapar fälten på nytt i ditt konto och ger sedan vid behov åtkomst tillbaka till din partner.

  3. Håll kontona separata och dela data efter avslutat arbete

    • Gå till FältanalysDela/exporteraArbetsdataDela arbetsdataVälj partnerSkicka.

    • Detta är särskilt användbart om du bara behöver skicka färdig arbetsdata till partnerns konto.

Bästa arbetssätt för vanliga scenarier

Scenario 1: Du ansvarar för alla moment

När ditt företag sköter sådd, skörd eller andra moment, men en markägare vill ha tillgång till skördekartor:

  • Behåll huvuduppsättningen av fält i din egen organisation.

  • Ge markägaren åtkomst på Platser nivå 2 och använd Fält tilldelning för att dela utvalda fält.

  • Om du inte vill ge direkt åtkomst kan du dela skördedatan manuellt efter arbetet.

Scenario 2: Du utför anpassat arbete på en annan lantbrukares fält

När din spruta eller annan utrustning behöver använda lantbrukarens lednings-/autospårslinjer (från sådd) utan att skapa dubbletter:

  1. Flytta utrustningen till lantbrukarens organisation Detta synkar automatiskt alla gränser och ledningslinjer.

  2. Låt lantbrukaren skapa en arbetsplan Lantbrukaren lägger till gränserna, ledningslinjerna och produkterna i sitt konto och exporterar sedan denna arbetsplan till ditt konto. Därifrån överför du den till din utrustning.

Viktiga noteringar

  • Undvik dubbla gränser Bestäm vem som äger ”huvudkopian”. Vanligtvis utses fältägarens konto som huvudkonto.

  • Utnyttja arbetsplaner De fungerar som inställningsfiler och bygger en brygga för data mellan partnerkonton.

  • Kontrollera behörigheter Åtkomst på Platser nivå 3 och Arbete nivå 2 hjälper till att säkerställa smidig delning.

Senast uppdaterad

Var detta till hjälp?