Udostępnianie gospodarstw między kontami i organizacjami
Udostępniaj gospodarstwo bezpośrednio lub przez Organizacje. Administrator może zarządzać wieloma Organizacjami.
Na stronie Farmy , w karcie Moje farmy możesz zarządzać swoimi farmami i udostępniać je użytkownikom zewnętrznym lub użytkownikom z Twojej organizacji.

Utwórz nową farmę z tej strony.
Otwórz stronę Organizacje . Tylko użytkownicy z rolą Administratora lub Doradcy mogą ją zobaczyć.
Użyj wyszukiwania, aby szybko znaleźć dowolną farmę na liście.
W kolumnie Akcja , możesz udostępnić lub przestać udostępniać dowolną farmę użytkownikom zewnętrznym lub użytkownikom z Twojej organizacji.
Użyj kontrolek do zbiorczego udostępniania i wycofywania udostępniania.
Zmień tutaj nazwę farmy lub ją usuń.
Wybierz odpowiedni poziom dostępu
Wybierz poziom dostępu w zależności od relacji współpracownika z Twoją firmą.
Doradcy — dla współpracowników lub partnerów biznesowych. Doradcy mają dostęp do każdej farmy w organizacji.
Użytkownik — dla klientów, którzy potrzebują tylko wybranych farm. Każdą wymaganą farmę udostępnij osobno.
Dodanie kogoś do organizacji nie udostępnia farm użytkownikowi Użytkownik. Otwórz Farmy → Moje farmy, znajdź farmę i udostępnij ją temu użytkownikowi.
Jeśli w aplikacji mobilnej brakuje pól
Potwierdź, że użytkownik zaakceptował zaproszenie do organizacji.
Sprawdź ich typ dostępu w Twoje konto → Organizacje.
Jeśli to Użytkownik, potwierdź, że każda wymagana farma jest udostępniona w Farmy → Moje farmy.
Poproś ich, aby się wylogowali i zalogowali ponownie, aby odświeżyć dostępne farmy.
Aplikacja mobilna pokazuje tylko pola z farm, do których konto ma dostęp. Najpierw zweryfikuj dostęp w aplikacji internetowej, aby uniknąć przeoczenia prac związanych z lustracją i pobieraniem próbek.
Na stronie Farmy , w Udostępnione mi Na tej karcie możesz zarządzać farmami innych użytkowników, które zostały Ci udostępnione. Możesz udostępnić je ponownie użytkownikom zewnętrznym lub użytkownikom z Twojej organizacji albo przestać je udostępniać.

Użyj wyszukiwania, aby szybko znaleźć dowolną farmę na liście.
Kolumna Udostępnione użytkownikom jest widoczna tylko dla użytkowników z rolą Administratora lub Doradcy rolą.
W kolumnie Akcja W kolumnie, użytkownicy z rolą Administratora lub Doradcy rolą mogą ponownie udostępniać lub przestać udostępniać dowolną farmę użytkownikom zewnętrznym lub użytkownikom z ich organizacji.
Możesz usunąć farmę z listy tutaj. Usuwa to farmę tylko dla Ciebie. Nadal będzie dostępna dla właściciela i innych użytkowników, którym została udostępniona.
Ostatnia aktualizacja
Czy to było pomocne?